Welkom

Welkom op de website van Quinta da Bétula – Puro Sangue Lusitano’s in Nederland

Quinta da Bétula houdt zich inmiddels al 18 jaar bezig met het fokken, importeren en promoten van kwaliteitsvolle Lusitano’s in Nederland.

Selectie en verkoop:

Hiervoor heeft er vanaf het begin een zorgvuldige selectie van paarden en fokkers in Portugal plaatsgevonden. Gelet werd op kwaliteit. Onder kwaliteit verstaan wij, naast een goed exterieur en ruime bewegingen ook zéker het karakter! Veel te vaak wordt deze kwaliteit niet als volwaardig meegeteld, terwijl het feitelijk een vereiste is om de andere kwaliteiten van een paard te kunnen benutten. Zoekt u een Lusitano en treft u bij ons niet het juiste paard aan, dan kunnen wij u wellicht via onze Portugese contacten verder helpen om het juiste paard voor u te vinden!

Promotie:
In het kader van de promotie van het ras houden wij ons bezig met onder andere het rijden van shows, deelname aan (internationale) keuringen en brengen wij daarnaast onze hengsten ook uit in de ‘gewone’ dressuursport. Dit om te laten zien dat een Lusitano veel meer kan dan mooi zijn en kunstjes doen. Dit geweldige paardenras kan volop meedraaien tussen het grote dressuurgeweld wat Nederland rijk is. Onze dekhengsten worden door Chawwa dan ook uitgebracht in de klasse Z2-dressuur (Soajo en Quilo) en ZZ-licht (Boémio) en kunnen prima opboksen tegen de grote KWPN’ers.

Working Equitation:

Gefascineerd door de bezoeken aan Portugal waar deze sport zijn oorsprong vindt en de beste ruiters en trainers te vinden zijn zet Quinta da Bétula zet zich enthousiast in voor deze tak van sport.

Fokkerij en dekkingen:

Met de grootste zorg hebben wij onze paarden in Portugal geselecteerd. Wij beschikken over 5 fokmerries en hebben twee dekhengsten welke ook voor merries van buitenaf ter dekking staan. Regelmatig hebben wij hierdoor een aantal jonge paarden te koop.

Kennis delen:

Waarom zouden wij al het geleerde voor onszelf houden? Kennis delen is eveneens een aspect van Quinta da Bétula. Dit uit zich tot het geven van lessen, demo’s en clinics. De basis hiervoor ligt in de klassieke rijkunst. Het paard met plezier voor je laten werken is de leidraad door de gehele opleiding heen. Lees verderop meer over onze lesweekenden.

 

 

Geef een reactie